Mikään ei muutu

Ette ehkä usko, mutta minullakin on ystäviä. Minulla on jopa poliittisesti valveutuneita ystäviä. Yksi heistä piti minulle pitkän saarnan pari päivää sitten.

Aiheena oli se, että minulla on ”julkisena henkilönä” muka sananvaltaa. Että rokkityypin mielipiteillä on muka väliä. Tai tarkemmin sanottuna kenen tahansa mielipiteillä on väliä. Muutos, tai ainakin kyseenalaistaminen, saadaan aikaan yksilön ääneen lausutulla kannanotolla.

Se on paskapuhetta.

 

Elämme eliniän kestävässä luupissa, jossa kaikki toistuu. Alkoholin hinnasta, oluen lantrauksesta ja viinien tuonnista maitokauppoihin spekuloidaan ikuisesti. Hinnat nousevat, mutta muuta ei asian suhteen tapahdu. Oppositiopuolueet äänestetään hallitukseen, koska ihmiset luulevat asioiden ja oman talous- ja työllisyystilanteensa paranevan sitä kautta.

Minäpä kerron teille jotain. Eivät ne parane. Keskusta, perussuomalaiset ja vasemmistoliitto nousevat keväällä hallitukseen, hilluvat siellä neljä vuotta ja sen jälkeen, ellei jo hallituskautensa aikana, palataan uudestaan päiväjärjestykseen ja kaikki on taas iloisesti päin persettä.

 

Aina riittää Frederikin kaltaisia hahmoja, jotka ovat lähettämässä maahanmuuttajia takaisin sotaisiin kotimaihinsa, sillä ”huolehtikoon jokainen omista asioistaan”. Samalla mies uhoaa, että pennut pitäisi laittaa oikeisiin töihin. Mistähän ne työpaikat hankitaan? Ja mitähän töitä Reetu itse on tehnyt? Laulanut Titanicin ja Kung fu taistelee -kappaleen. Niissä hommissa on varmaan tullut hiki.

Aina on Sampsa Katajan tyylisiä veijareita, jotka väittävät, ettei 8 000 euroa kuussa ole riittävä palkka kansanedustajalle. Mies perustelee tätä muun muassa yksityisyyden menetyksellä. Mitä helvettiä, siitähän kansanedustajan työssä on juuri kysymys! Jos haluat edustaa kansaa, niin sinulla täytyy olla palo siihen ja tieto siitä, että kansanedustajan tehtävä on olla esillä. Palkka on siinä vaiheessa sivuseikka.

Mutta ei. Oma perse on aina tärkein. Tämä pätee, olet sitten kokoomuslainen tai vasuri. Perussuomalaisten, keskustalaisten ja vasemmistoliittolaisten turmeltumista on vaikeampi seurata sivusta, koska he tulevat muka kansamme syvistä riveistä. Se asia unohtuu kummasti, kun tepastellaan huonosti istuva puku päällä pitkin eduskunnan käytäviä etsien kahvilaa, koska läskin pullahammasta alkoi kesken täysistunnon kolottaa.

 

Kake Randelinista tehdään näytelmiä, joita ”näytellään” loppuunmyydyille kesäteattereille. Urheilijat käyttävät kiellettyjä aineita. Telkkarista ei tule mitään muuta hyvää kuin Suomen huutokauppakeisari. Rokkarit irvistelevät ja näyttävät kennel-merkkiä, ja luulevat kapinoivansa. Minä en ole saanut piparia päiväkausiin. Maailma on täynnä vääryyttä, tyhmyyttä ja pahuutta, ja ne ovat asioita, jotka eivät katoa niin kauan kuin ihminen on lajina olemassa.

Tämä on fakta, johon tämäkään kirjoitus ei vaikuta. Ja miksi vaikuttaisikaan, sillä sen on laatinut pelkkä juoppo, rokkia soittava renttu.

 

2 kommenttia artikkeliin “Mikään ei muutu”
  1. avatar Janne sanoo:

    No, siks mie muutinkii miun puoluekannan anarkistiksi, koska jos joku asia ei muutu tai toimi, niin turha sitä päätä on siihen karjalan mäntyyn loputtomiin hakata. Samaa mieltä siis olen, mutta kysymys kuuluukin:

    jos mikään ei Jouni mielestäsi muutu, niin mitä sie sitä täällä edes huutelet?

  2. avatar Kirsi sanoo:

    Jos Sampsa on sitä mieltä että 8000 on kyseisestä duunista liian vähän, niin kyllä se saa sen ääneen sanoa olematta silti automaattisesti väärässä. Pienituloiset on varmasti asiasta eri mieltä, niiden ei sitten kannata äänestää porvaripuoluetta.

Jätä kommentti

css.php