Sohvan pohjalta

Mitä mies tekee silloin kun oikein väsyttää? On vain kaksi vaihtoehtoa. Hän nukkuu tai toljottaa mykkänä telkkaria. Tai tekee molempia yhtä aikaa sohvalta käsin.

Television katsominen on tosin näinä päivinä tehty hankalaksi. Tartu mikkiin -ohjelman lopettamispäätös on paras uutinen tv-rintamalta vuosiin. Mutta tulee sontalootasta jotain hyvääkin. Nimittäin luontodokumentit, Vielä virtaa sekä Sydämen asialla. Niitä katsoessa miehen sielu lepää.

 

Antakaapa kun tv-tieteen tohtori Hynynen avaa aihetta hieman syvemmin. Vielä virtaa on idioottimaisuudessaan nerokas. On ihanaa katsella, kun vanhat, rumat ukot papattavat tyhjänpäiväisyyksiä samalla kun pienessä brittikylässä ei tapahdu yhtään mitään. Ohjelman hahmoihin on helppo samaistua, toisin kuin vaikka, käyttääkseni karkeinta mahdollista esimerkkiä, Salatut elämät -ohjelman hahmoihin ja ”juonikäänteisiin”. Sydämen asialla puolestaan saa vain jostain syystä miehen hyvälle mielelle. En ole oikein hahmottanut miksi, mutta epäilen sen johtuvan pelkästään sarjan musiikista.

Parasta tv-antia ovat kuitenkin luontodokumentit. Lähinnä sellaiset, jossa kerrotaan eri eläinlajien parittelusta ja soidinmenoista. Olen joskus mainostanut pitäväni pornosta, mutta se ei pidä paikkaansa. Mitä helvetin järkeä on katsella ihmisten parittelua? Kyllä minä tiedän miten se asia hoidetaan.

 

Tällaista mies katselee sohvalta mielellään. Mutta minä pistän vielä paremmaksi ja isken pöytään mahtavimman tv-idean. Tuotantoyhtiöt, saatte varastaa tämän huoletta. En nosta syytettä ja olen valmis asettumaan tämän ohjelman ääreen jokaisena sunnuntai-iltapäivänä. Nyt nimittäin pistetään tosi-tv-formaatti aivan uudelle tasolle.

Idea on kaikessa lyhykäisyydessään seuraava. Kuvataan naisen hääräilyä miehen sohvanäkökulmasta. Nainen pyyhkii verkkareissa pölyjä, imuroi, leipoo, pakkailee matkalaukkua tulevaa lomamatkaa varten ja jokainen mieshän tietää mitä se tarkoittaa. Sitä, että toiminta kestää monta tuntia lähinnä sen takia, että nainen kantaa samaa esinettä, yleensä sukkaa tai jotain muuta joutavaa vaatekappaletta edestakaisin muistamatta mitä on tekemässä, minne on menossa ja miksi.

Välillä nainen sovittelee kenkiä ja vaatteita. Riisuuntumis- ja pukeutumisvaiheessa saadaan peliin miehen aina kaipaamaa paljasta pintaa. Ja mikä parasta, nainen papattaa kaikkien näiden prosessien aikana omiaan välittämättä siitä kuunteleeko mies vai ei. Tietenkään mies ei kuuntele, hän vain katselee, ja nainen tietää tämän kyllä. Kaikkea tätä voisi katsella ja kuunnella sunnuntaisin sohvalla tuntikausia ihan heittämällä.

 

Mutta ihan ongelmaton tämäkään idea ei ole. Ehkä probleemia koituisi siitä, että telkkarissa hääräävä nainen onkin joku muu kuin miehen oma. Saattaisi tulla ryppyjä leppoisaan sohvaperunarakkauteen.

 

Jätä kommentti

css.php