Valtakunnassa kaikki hyvin

Mitä mietin tänään? Lähinnä sitä, että mitä helvettiä täällä oikein tapahtuu ja kuinka alas voi kansakunta vajota.

Olen ollut viikon verran onnellisessa tilassa. Olen sulkeutunut bändikavereitteni kanssa studion uumeniin. Tänne ei tule lehtiä, eikä täällä ole televisiota. En siis tiedä maailman, tai edes Suomen, tapahtumista mitään. Sitten tein virheen. Kävin kaupassa ja katsoin – tai jouduin katsomaan, koska meille junteille niin tehokkaasti sontaa tyrkytetään – iltapäivä- ja muiden paskalehtien otsikot läpi. Tajusin minkälaisella materiaalilla meitä kiusataan.

 

Ihan oikeasti! Kiinnostaako meitä todella ketä Teuvo Hakkarainen tapailee, Risto Ratian alastonkuvat, Marianne Kallion (kuka se edes on?) raskaus tai se, että ”tv-tähti” Susanna Indrén on muuttanut päihdehoitolaan. Kuka on Susanna Indrén? Ja mitä väliä sillä on missä hän asuu? Ja mitä se meille edes kuuluu? Tai mitä minä teen tiedolla, miten paljon kukakin on tienannut? Kertokaa mieluummin mitä kukin on tulojensa eteen tehnyt!

Kaiken kruunasi se, että sain tietää olevani jossain paskajulkaisussa mukana. Olen kuulemma käynyt laulamassa karaokea. No, niin olenkin, mutta mitä helvetin merkitystä sillä on. Minä teen sitä viikoittain.

 

Meitä on kiusattu Big Brother -ohjelmalla jo ties kuinka monta vuotta. Rakkaat lukijani, nostakaa käsi ylös jos katsotte aktiivisesti kyseistä ohjelmaa. Tai nostakaa käsi ylös, jos olette katsoneet ohjelmaa tuntematta häpeää tai jos olette edes lukeneet ”uutisia” ohjelmasta.

Vain elämää -ohjelmaa en kehtaa tässä edes kommentoida, koska tiedän, että rakastatte katsoa kun jotkut perkeleen pullukat itkevät televisiossa. Kun Vain elämää -tähdet julkistettiin, luin valtakunnan johtavasta sanomalehdestä kolumnin, jossa väitettiin, että artisteilla ei ole nykyisin varaa kieltäytyä ohjelmasta. Mitä helvettiä? Aina on varaa kieltäytyä hyppäämästä paskakasaan!

 

Kaikki tämä kiteytyi hienosti, kun reissasin junalla tänne periferiaan. Jouduin ravintolavaunussa valkoviiniä ja kossua siemaillessani kuuntelemaan naapuripöydän jupinoita. Pöydässä istui nuorehko mies ja hieman iäkkäämpi nainen, joita yhdisti vain ja ainoastaan yksi asia: julkkikset. Ahdisti kuunnella, kun toisilleen täysin vieraat ihmiset puhuivat siitä, miten juro ihminen se Tero Pitkämäki on ja miten juoppo on Matti Nykänen. Ja sen Nykäsen naapurissa kuulemma asuu yhden tutun paras kaveri, joka on monesti jutellut krapulaisen Matin kanssa.

 

Ihan käsittämätöntä sontaa! Kyse on kuitenkin ihmisistä, ei esineistä. Mutta se meinaa meiltä monesti unohtua. Mistäköhän se johtuu? Se johtuu siitä, että oma elämä on niin onttoa ja tyhjää, että sille pitää hakea väriä jonkun toisen elämästä. Jos ei muuten, niin sitten vaikka kännykkäkameralla kuvaamalla.

 

4 kommenttia artikkeliin “Valtakunnassa kaikki hyvin”
 1. avatar Jorma sanoo:

  Samaa mieltä Hynysen kanssa. Nyt tulee myös tämä Putous, ihan järkyttävää paskaa. Joku sanoi että nyt tulee hyvää laatu viihdettä. Siinä on vain kolme virhettä, se ei ole hyvää, ei laatua eikä viihdettä. Kun katsoo noita ”huumori”hahmoja, esim. se Mari Perankoski niin käsi ylös ketä nauratti, uskomatonta schaissea.

 2. avatar JJJ sanoo:

  Tämä on niiin totta. Olen 100% samaa mieltä.
  Voi ihmiskunta mihin olemme itsemme ajaneet ja antaneet median sokeuttaa meidät maailman oikeilta mielenkiinnonkohteilta(ja oikealta pahuudelta,ei siltä miten fast and furious tähti on kuollut).
  Olemme ajautuneet lampaiksi ja ilkeät sudet piirittää meitä jossain tuolla piilossa median takana.
  Pistää vihaksi.
  Kiitos JULKKIS kun tämän toit meidän pulliaisten tietoisuuteen, ehkä nyt(korkeintaan sun fanit)alkaa vähän ajattelemaan..

  Terveisin, toivoen parempaa tulevaisuutta.

 3. avatar Esko sanoo:

  On se hyvä, että on edes Hynynen, joka sanoo asiat niin kuin ne ovat. Esim. tuo TV:n älyväpaa sarja joku-Vain Elämää. Voiko olla typerämpää juttua? Siinä itketään ja taas itketään… Jo on aikoihin eletty! Siinä ohjelman tekeleessä ei ole mitään kehumisen arvoista! Ja vielä piste. Hyvä Hynynen! Sulla on sentään selkärankaa!

 4. avatar Alli AAllokko sanoo:

  Hyvä Hynynen,olet aivan oikeassa kolumnissasi näistä julkimoista.Lopetin erään aikakausilehden tilaamisen kun se alkoi kirjoittaa mäkihyppääjän elämänmenosta joka viikko.En itse ole julkimo mut siitä huolimatta kaupungilla liikkuessani kännykkäkamerat käy?Mistähän johtuu?Onneksi en ole julkku,täys ”mulkku”voin olla mielipiteissäni,karkuun juoksen näitä julkimoiden elämää seuraavia.Heille suosittelen ”uran ”vaihtoa,vaik aidanseipääksi.

Jätä kommentti

css.php