Läski liikkuu

Hei. Nimeni on Jouni Hynynen ja olen alkoholisti. Nykyisin olen myös läski. Nämä tosiseikat johtuvat siitä, että olen viettänyt jo pari viikkoa Amerikan Yhdysvalloissa.

Luin jostain, luultavasti Jallusta tai Ratosta, koska muita lehtiä en lue, että kolmasosa amerikkalaisista on rankasti ylipainoisia. Se näkyy katukuvassa kauhealla tavalla. Jumalauta, naisten perseet ovat valtavat ja rinnat suorastaan uhmaavat painovoimaa! Isomahaiset ukot kävelevät paita hiestä märkänä, jos yleensä kävellä jaksavat. Osa kulkee pyörätuoleilla, kun polvet eivät kestä kannatella liikkuvaa läskiä.

 

Naisten muodokkuus on vielä täysin ymmärrettävää. Muodokas nainen ei ole miehelle mikään ongelma. Se on seikkailu. Muodokkaan naisen kurveihin, laaksoihin ja kukkuloihin pienempi mies voi kadota päiväkausiksi tai jopa ikiajoiksi.

Tunnen parikin naista, joiden muotojen välistä on löytynyt vuosia sitten kadonneen poikaystävän valjenneet luut. Itsekin koen muodokkaan naisen mahdollisuutena, en uhkana. Ei muuta kuin kaivoskypärä päähän, hakku käteen ja seikkailu voi alkaa. Voi sitä tunnetta, kun viimein pääsee K2:sen huipulle ja iskee valloittajan viirin nännipihalle pystyyn. Silloin tunnen olevani mies! Tietysti on ikävää, jos joutuu tunnin verran lapioimaan läskiä häpykummun päältä ennen kuin saa herkkua, mutta on se lopulta sen pienen vaivan ja hikoilun arvoista.

 

Mutta sitten ne miehet. Ihmettelen, miten helvetissä amerikkalaiset miehet pystyvät rakastelemaan naisiaan? Suurin osa paikallisista ukoista ei takuulla ole nähnyt muniaan vuosikausiin.

Syyt amerikkalaisten ihmisten läskiyteen ovat helposti nähtävissä. Vielä New Yorkista saa ihan normaalia sapuskaa ja esimerkiksi hedelmäsalaatteja on tarjolla jokaisessa puodissa, mutta kun poistuin sieltä punaniskakaupunkeihin New Orleansiin ja myöhemmin tänne Memphisiin, tajusin, että kaikki ruoka paistetaan rasvassa.

Leipä tuodaan pöytään vasta sen jälkeen, kun se on ensin pumpattu täyteen juoksevaa voita. Aamiaispöydissä on sulaa voita pulloissa ja ihmiset lisäävät sitä lähes kaikkeen, mitä suuhunsa laittavat. Pitsojen päällä on niin paljon rasvaa, että sitä pitää lusikoida pois ennen syömistä. Pannukakkuja tarjotaan aamiaiseksi kysymättä ja päälle levitetään vielä vaahterasiirappia. Kanat friteerataan ja ihmiset popsivat niitä välipalaksi ruokailujen välissä, sillä niitä myydään jokaisessa kadunkulmassa. Kaikki tämä huuhdellaan alas kokiksella. Suomeksi sanottuna täällä syödään pelkkää paskaa.

 

No, en valita. Olut on kylmää, viinakaupat ovat auki yölläkin ja nainen on ollut anteliaalla päällä. Minulla on siis kaikki hyvin. Ehkä pitää vain hyväksyä se tosiasia, että Amerikassa kaikki on oikeasti paljon suurempaa kuin muualla. Myös ihmiset.

 

Jätä kommentti

css.php