Tiedettä vai arkea?

Arvovaltainen (suomeksi: en ole ikinä kuullutkaan) Pnas-tiedelehti julkaisi tutkimuksen, jonka mukaan verensokerin lasku lisää ärtymystä ja vihan tunteita partneria kohtaan. Tutkimus oli tehty käyttäen apuna voodoo-nukkea, joka edusti parisuhteen toista osapuolta. Nukke-parkaa sai tökkiä neulalla aina kun kaverin naama alkoi niin sanotusti vituttaa.

Tutkimustuloksissa todettiin, että neulan tökkäisyjä oli iltaisin enemmän kuin aamuisin, eli tilassa, jolloin verensokeri on alhaisimmillaan ja päivät askareet olivat takana. Tökkäisyt olivat myös aggressiivisempia.

Voi, kun oikeassa elämässäkin neulan tökkäisyt ottaisi vastaan nukke, en minä tai muut parisuhteessa elävät miehet. Oikeassa arjessa asiat menevät hieman toisella tavalla.

 

Kiireettömät aamut ovat yhtä juhlaa. Heräät naisen vierestä, naida naksuttelet, pieraiset ja lähdet keittelemään aamukahvia. Nainen tulee posket punaisina ja tukka sekaisin aamiaispöytään, luetaan lehtiä ja kommentoidaan aamun uutisia. Sitten molemmat lähtevät omiin askareihinsa. En tarkkaan muista sitä sanaa, mutta se oli joku töy, ryö tai sellainen. Sen jälkeen alkavat ongelmat.

Nainen ei nimittäin muista syödä, ellei oma mies ole asiasta vieressä muistuttamassa. Tai sitten nainen ei vaan kerkeä. En tiedä, mutta joka tapauksessa nainen on aivan eri henkilö ”röistä” tullessaan kuin sinne mennessään. Silmät harittavat, se ei ymmärrä yksinkertaisiakaan lauseita, kaikki ohjeet, liikkeet ja eleet ärsyttävät ja pieru tai röyhtäisy saa sen kiehumaan.

Vähän sama juttu kuin kuukautisten aikaan. Ikinä ei voi olla varma tuleeko seuraavaksi suukko vai puukko. Mies elää kauhun ja epätietoisuuden vallassa. Ei ole muuta vaihtoehtoa kuin iskeä akalle puurolautanen eteen ja huutaa, että syö. Kerran käytin jostain suomalaisesta elokuvasta tuttua repliikkiä ”ottaako huora puuroa”, mutta se oli virhe. Sen seurauksena käytän kirjoittaessani nykyisin yhdeksänsormijärjestelmää.

 

”Mä luulin, että me syötäis yhdessä” on seuraava repliikki. Ihan kun nainen ei osaisi sitä yksin tehdä! Se ei kuitenkaan ole teknisesti mitenkään vaikea suoritus. Otat haarukan tai lusikan käteesi, kaivat sillä lautaseltasi ruokaa, laitat sen suuhusi ja pureskelet. Sen jälkeen nielaistaan.

Pahimpia nämä ”naiskilarit” ovat silloin kun olet naisen kanssa ryyppäämässä. Mies, tarkkaile silloin naistasi, muuten tulee karatea! Jos nainen muuttuu hiljaiseksi ja sen silmiin ilmestyy tyhjyys, on jo liian myöhäistä. Niin nopeasti et saa mistään sen eteen ruokaa, ettei raivari tulisi ensin. Ruoka pitää osata järjestää naisen eteen paljon ennen sitä, mutta salaa, ettei se piru tajua miksi sitä hänelle tarjotaan.

 

Tutkimusteni lopputulos: Naisen kilareiden ennustamiseen ja verensokerin tarkkailuun ei tarvita tiedelehtiä. Se on arjen tiedettä.

 

Jätä kommentti

css.php